Над 3000 души пяха химна в центъра на В. Търново и посрещнаха заедно 2013 г.

Публикувано на вт, 1 ян. 2013
249 четения

Над 3 000 души пяха химна на Република България в полунощ в центъра на Велико Търново. Стотици хора започнаха да се събират пред сградата на Общината около 22,30 ч., за да посрещнат заедно Новата 2013 г. Голяма част от дошлите успяха да опитат приготвените и дарените от спонсори печени прасенца, баници с късмети, бира и червено вино.

Сред многохилядната празнуваща общност имаше хора от София, Пловдив, Варна, Хасково и много други региони на България.

В 23,40 ч. на сцената се качиха кметът на Община Велико Търново Даниел Панов и Негово Високопреосвещенство Великотърновският Митрополит Григорий.

Кметът Панов се обърна към всички присъстващи с думите, че 2012 е била нелека, но въпреки това успешна за Велико Търново и общината. Той припомни множеството реализирани проекти, които променят в позитивен план града, общината и живота на всички граждани. Кметът благодари на хората за търпението, за преодоляване на временните неудобства от реализацията на мащабните проекти.

Негово Високопреосвещенство предизвика истинско въодушевление, като помоли всички присъстващи да кажат заедно с него Господнята молитва и след това изпя „Многая лета”.

На видеостената пред Общината всички изгледаха обръщението на президента на Република България Росен Плевнелиев.

Минута преди настъпването на Новата година хилядното множество изпя химна на Република България.

Фойерверките, които озариха небето на Старата столица в първите минути на 2013 година, предизвикаха много позитивни емоции и нестихващи аплодисменти.

Вижте и новогодишното обръщение на кмета на на община Велико Търново Даниел Панов.

сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново