Над 30 общини се включват в Международното изложение “Културен туризъм” във В. Търово

Публикувано на пн, 15 Апр. 2019
353 четения

Над 30 общини от страната ще участват в Международното туристическо изложение “Културен туризъм” 2019, което ще се проведе във Велико Търново. Това са Русе, Свищов, Бургас, Троян, Горна Оряховица, Несебър, Смолян, Елена, Плевен, Девин, Вършец, Велинград и др. Те ще представят уникални исторически забележителности, атрактивни събития и познавателните пътувания за пролетните празници, летните почивки и условията за СПА туризъм. Историческите музеи от Разград, Клисура и Карлово ще привличат посетители с интересни тематични изложби и безценни реликви.
Най-голямото изложение в областта на туризма у нас ще се проведе в Двореца на културата и спорта “Васил Левски” от 18 до 20 април. В него ще участват и посолствата на Азербайджан, Виетнам, Индонезия, Палестина, Южноафриканската република, Китайският културен център. За първи път ще се включи и екипът на туристическия информационен център от сръбския Димитровград.
Атрактивни събития, празници, фестивали от цялата страна ще представят различни сдружения и туристически организации. Посетителите на изложението ще могат да участват в занаятчийски работилници и да опитат таланта си в изписването на великденски яйца.
Изложението се организира по инициатива на Община Велико Търново и Общинската туристическа агенция “Царевград Търнов” със съдействието на Министерството на туризма. Под патронажа на министър Николина Ангелкова на 18 април ще се проведе и българо-руска кръгла маса за ролята на регионите за развитието на туризма и перспективите на културния туризъм.
Част от борсата ще е и Петата научна конференция с международно участие “Културно-историческо наследство: опазване, представяне, дигитализация”, която е посветена на 550-ата годишнина от връщане мощите на свети Йоан Рилски от Търново в Рилския манастир и 150 години от основаването на Народно читалище “Надежда – 1869” в старопрестолния град.
В дните на изложението издателства от цялата страна ще представят своите най-нови издания в специализираното трето издание на “Фоайе на книгата с автограф”. В програмата са включени още Националният конкурс за публикации и събития, свързани с културния туризъм “Чети и пътувай”, Международният фестивал за туристически филми “На източния бряг на Европа”, Националният студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика и специализираната кръгла маса, посветена на културното наследство и туристическите атракции.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново