Над 30 г. семейства на “Картала” чакат улично осветление

Публикувано на ср, 27 май 2020
462 четения

Повече от 30 г. семейства, живеещи на ул. “Камен Зидаров” във великотърновския квартал “Картала”, чакат да бъде монтирано улично осветление в района. Хората се оплакват от липсата на инфраструктура и облагородяване на междублоковите пространства, въпреки многократните обещания на местните управници назад през годините.
“Ние сме първата кооперация, която е забила колчета на “Картала”, и до ден днешен нямаме улично осветление. Освен това районът около кооперацията е в безобразно състояние, прилича на сметище и никой нищо не прави. Преди време идваха тук от Общината, заснемаха и нищо. А това място е подходящо за паркинг или за детска площадка”, оплака се Виолин Вичев, който живее на “Камен Зидаров” 20. В кооперацията, на която е домоуправител, живеят общо шест семейства, но проблемът засяга и живеещите в съседните блокове. Хората паркират колите си кой където намери, а при всеки дъжд и сняг мястото потъва в кал и локви.
Още преди 15 г. в инвестиционната програма на Общината е заложено изграждането на улиците “Александър Бурмов” и “Камен Зидаров”, но едва тази година започна дългоочакваният ремонт. В предишните планове с асфалтирането на ул. “Камен Зидаров” се предвиждаше и изграждането на паркинг към нея, но такъв едва ли ще има скоро. Хората негодуват, че по време на ремонта на улиците не е подравнен поне теренът около кооперациите, намиращи се под новия път, след като в района и в момента има достатъчно машини и строителни работници.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново