Над 280 изпълнители излизат на сцената в концерт спектакъла “Моят град Търновград”

Публикувано на пт, 18 мар. 2016
679 четения

За първи път в културния живот на старата столица на една сцена ще излязат професионални и самодейни състави, обединени от общата идея да пресъздадат със слово, музика, песен и танц историята на Велико Търново. Концерт спектакълът носи името “Моят град Търновград”, а в него участват повече от 280 изпълнители от над 10 формации. Мащабното арт събитие се организира по идея на Музикално-драматичен театър “Константин Кисимов”, който се е заел и с неговата организация. Осъществява се съвместно и с финансовата подкрепа на Общината.
Спектакълът е посветен на празника на В. Търново и ще бъде представен на сцената на ДКС “Васил Левски” на 21 март от 19 ч. Негов сценарист и постановчик е Димитър Шарков, който е режисьор в БНТ и от години работи с търновския театър. Входът за спектакъла е свободен, а безплатните пропуски могат да се вземат от касите на ДКС и в Туристическия информационен център.
Основна тема на спектакъла е “Съвремие и минало на един велик град”, обясни директорът на театъра Васил Вълчев. С различни сценични изразни средства на голямата сцена ще бъдат представени знакови моменти от великата история на В. Търново. Спектакълът има четири взаимно свързващи части – Средновековие, Възраждане, следосвобожденска епоха и съвремие. Актьори от МДТ с кратки драматични миниатюри ще представят герои от всички времена и епохи на града. В постановката ще прозвучат и текстове от “Крадецът на праскови” на Емилиян Станев, както и откъс от постановката на “Величието Асениевци” на нашия театър.
В концерта ще се включат музиканти, певци и танцьори на различна възраст, а най-малките участници са децата от балетните школи “Виргиния балет” и “Зоки”. В програмата участват още оркестърът и хорът на МДТ с диригент Васил Вълчев, Градски духов оркестър с диригент Владимир Бошнаков, ПФА “Искра” и смесен хор “Кантилена”. Заедно с тях на сцената ще излязат ДЮФА “Българче”, вокална група при СОУ “Емилиян Станев”, танцово студио “Поли денс”, “Пеещи камбанки” и др.
В спектакъла търновци и гостите на града ще могат да аплодират и гост-изпълнителите Михаела Филева, група “Вакали” и формация “Жар театър”.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново