Над 2100 лв. събра кампанията “С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”

Публикувано на пт, 10 мар. 2023
141 четения

2130,32 лв. е сумата, събрана по време на кампанията “С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”, организирана от Ротаракт клуб – Велико Търново, Фондация “Искам бебе” и Община Велико Търново. Основната цел на събитието, което се провежда за пета поредна година, е събиране на средства за подкрепа на двойки, за които зачеването на бебе е съпътствано с препятствия.
Младежите от Ротаракт клуб разположиха своите урни за дарения на 7 и 8 март пред МДТ “К. Кисимов”, а срещу парично дарение благодетелите получаваха роза или букет от лалета в различни цветове. Всички, съпричастни с каузата на Ротаракт, успяха не само да зарадват любимата жена с цвете от кампанията, но и да бъдат част от построяването на едно взаимопомагащо си общество.
Събраната сума ще бъде дарена на фондация “Искам бебе”. Предстои да се проведе следващ етап от кампанията – избор на двойка с репродуктивни проблеми. Това ще стане чрез теглене на жребий в присъствието на нотариус, както и на представители от Ротаракт клуб – Велико Търново, Фондация “Искам бебе” и Община Велико Търново.
Това е поредната успешна дарителска акция на младите ротарианци. Ротаракт клуб подкрепя различни социални каузи, като борбата с безплодието е една от най-чувствителните. Дейности като тези са много необходими, за да може все повече двойки да получат шанс да имат свое дете, тъй като процедурите са скъпи и понякога непосилни, посочват от клуба.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново