Над 1000 лв. бяха събрани на благотворително спортно събитие за ремонта на детското отделение

Публикувано на вт, 3 окт. 2023
93 четения

На благотворителна спортна тренировка по HIIT и Zumba, Ротаракт клуб В. Търново събра над 1000 лв. в подкрепа на цялостния ремонт на детското отделение в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов”.
Всички средства ще бъдат използвани в подкрепа на проект “Светулка”, чиято цел е извършване на цялостно обновяване на отделението. В момента е завършена една част от него, а тази седмица предстои ремонт на юношеския сектор.
Още през 2022 г. Ротаракт клуб В. Търново чрез кампанията “За малките герои” извърши ремонтни дейности в 9 стаи на детското отделение на областната болница, изграден бе и един изцяло нов санитарен възел, припомня Марий Стоянов, президент на Ротаракт клуб В. Търново.
Спортното събитие, което се проведе в събота, събра над 50 души, които тренираха за здраве и подкрепиха благородната кауза. Членовете на Ротаракт клуб В. Търново изказват благодарност на всички, посетили събитието и подкрепили благородната кауза. Благодарност отправят и към треньорите Росица Карамочева, Елеонора Маркова и Пламен Цонков, както и на своите партньори, помогнали събитието да се осъществи.
Ротаракт е младежка организация за лица на възраст между 18 и 30 години, партньор на Ротари и част от структурата на Ротари Интернешънъл. Дейността на Ротаракт клуб В. Търново е насочена към организирането на хуманитарно ориентирани кампании в полза на обществото.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново