На коледен базар в СУ “Ем. Станев” събират средства за двама бъдещи абитуриенти

Публикувано на вт, 13 Дек. 2016
344 четения

На двама бъдещи абитуриенти ще бъдат предоставени средствата от благотворителния коледен базар, който беше открит вчера в СУ “Емилиян Станев” във Велико Търново. Около 200 произведения на изкуството са представени в експозицията, като половината от тях са медальоните от стъкло и дърво. Рисунки върху стъкло и огледала, картички, коледна украса, разделители за книги и календари продават още учениците.
Красивите творения са изработени от възпитаници на училището, които участват в международния проект “Арт нуво – арт ренуво”. Те са работили в часовете по графичен дизайн и в ателиетата за извънкласни дейности.
Учениците и учителите са решили да предоставят събраните от базара средства на двама дванадесетокласници, които са останали без родители. Те няма да имат възможност да отидат на бал, затова техните съученици са решили да им помогнат.
Това е вторият благотворителен базар в рамките на проекта “Арт нуво – арт ренуво”, който се провежда в “Емилиян Станев”. През миналата година бяха събрани 670 лева, които бяха предоставени на болно дете от училището.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново