Младежка телевизия В. Търново остана без интернет страница

Публикувано на вт, 19 май 2020
582 четения

Фейсбук страницата на Младежка телевизия Велико Търново спря да съществува, след като един от администраторите ѝ я преименува и присвои за лична употреба. Така близо тригодишният труд на всички ученици, участвали в създаването и дейността на телевизията, е изгубен, алармира д-р Ивалина Климентинова, ръководител на проекта и учител по икономическите специалности в СУ “Вела Благоева” от 2012 г.
“Чрез този брутален акт на практика се получава така, че МТВТ вече не съществува. Нямам представа защо това се случва. Аз и другият администратор на страницата потърсихме обяснение, но вече трети ден не можем да се свържем по никакъв начин с виновника за проблема”, информира д-р Климентинова. Освен че името е сменено, от страницата са изтрити всички видеа и репортажи от 2018 г. досега, като са оставени само избрани снимки, допълни учителката.
Климентинова припомни, че фейсбук страницата на телевизията е създадена от въпросния администратор, по идея на председателя на Великотърновския общински съвет – Венцислав Спирдонов. Целта ѝ е това да подпомогне работата на МТВТ, сформирана и развивана от ученици в СУ “В. Благоева”. Тя е предметът на дейност на учебната им компания “Джуниър ТВ” АД. Проектът се финансира от самите ученици и е част от практическите им занятия по предприемачество по програмите на “Джуниър Ачийвмънт” с ръководител д-р Ивалина Климентинова.
“Това за мен е кражба и абсолютно некоректна постъпка. Мисля, че нещата можеше да се случат по много по-цивилизован начин, за да запазим всичко, направено досега. Тези ученици, които създадоха Младежката телевизия, сега завършиха и това беше най-неприятният “подарък”, с който можеше да ги изпратим”, изказа съжалението си д-р Климентинова.
След подадения сигнал потърсихме мнение и от отсрещната страна, но ние също не успяхме да го открием за коментар.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново