Млад мъж върна намерени на улицата пари

Публикувано на чт, 8 окт. 2020
14339 четения

Тодор показва къде е открил изгубените пари.

Млад мъж от В. Търново върна намерени на улицата пари. Случката е от вторник сутринта, когато Тодор Хицов, отивайки на работа, забелязва разпилени банкноти недалеч от офиса си на бул. “България”. Сумата е в размер на 130 лв. Прибира парите в очакване някой да ги потърси. “Оказа се, че парите са загубени от жена, работеща в един от съседните офиси. Вечерта тя е минала през нашия център, за да попита дали някой не е намерил изгубената сума. Но тъй като често съм в движение, както и тя, не сме се засекли въпросния ден. Колегите ми предадоха, че е идвала и днес сутринта отидох, за да ѝ ги върна”, разказва Тодор, който работи като управител на ликвидационен център към голяма компания.
Собственик на въпросната сума е Яна Симеонова, която, тръгвайки сутринта от офиса, си изпуска банкнотите. Установява, че липсват чак когато пристига в Дряново, а опитите ѝ да ги открие в района около който е паркирала, остават без успех.
“Честно казано, много се надявах да съм изгубила парите пред офиса си във В. Търново, защото все пак имаше някакъв шанс да бъдат намерени от някой от работещите в другите обекти. Но след това загубих всякаква надежда. На сутринта Тодор ме зарадва страшно много и мога да кажа, че наистина усмихна деня ми”, споделя Симеонова. Казва, че преди десетина години също са ѝ върнали загубен портфейл с документи и голяма сума пари. “Такива жестове няма как да не те развълнуват. Толкова е хубаво, когато някой постъпи добронамерено към теб”, допълва Яна.
Благодетелят споделя, че за първи път му се случва да намери пари, но ако се случи отново, без колебание би постъпил по същия начин. “Доверието и честността между хората са най-важни както в работата, така и в живота”, категоричен е Тодор.
Това не е първият подобен благороден жест в града. Само преди два месеца възрастни жени от В. Търново намират портфейл с голяма сума пари и веднага сигнализират в полицията, която открива техния собственик. А в края на 2018 г. трима петокласници намират малка чанта със сумата от 1000 лв. и лични документи. Учениците ги занасят в училището по английски, а учителите сигнализират полицията. Не след дълго собственикът е намерен, а вещите върнати.
Заради благородната си постъпка трите деца бяха наградени от директора на областната дирекция на полицията в старата столица.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново