Млад автор дари книги на Регионалната библиотека

Публикувано на вт, 31 ян. 2023
235 четения

Младият автор Иван Иванов, с артистичен псевдоним Иван Кръстник, дари на Регионална библиотека “П. Р. Славейков” във В. Търново три екземпляра от първата си книга за деца “Приключенията на Сърцатко”. Той пожела една от тях да бъде подарена на детето прочело най-много книги през 2022 г., и служителите на културната институция изпълниха волята му.
За град В. Търново това е Владислав Каинов, ученик от 1 клас в СУ “Емилиян Станев” в старата столица, който е прочел 111 книги през изминалата година. Освен книгата на Иван Кръстник “Приключенията на Сърцатко”, той получи и дневник от същото издателство.
Целта на благотворителния жест е да бъдат мотивирани повече деца да четат и да разберат, че четенето се възнаграждава. Книгата е насочена към деца на възраст от 6 до 12 години, а основната ѝ цел – да им покаже как биха могли да прекарват времето си по забавен начин без телефон. В изданието те ще открият също и много важни поуки за живота, посочват от Регионалната библиотека и добавят, че дарените екземпляри ще може да се заемат от читатели в Детските отдели на културната институция.
Н. ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново