Мис Велико Търново се нареди в първата петица на Мис България

Публикувано на пн, 11 сеп. 2023
5974 четения

17-годишната Мис Велико Търново – Ева Захариева, се нареди в първата петица на конкурса „Мис България“, който се проведе във филмово студио „Ню Бояна“ в София. Въпреки, че беше една от най-младите участнички, ученичката от Езиковата гимназия в старата столица изпревари 15 от останалите 20 претендентки за короната. Носител на титлата стана нейната връстничка с украински корени Елизабет Кравец, която неотдавна спечели надпреварата „Мис Варна“, занимава се професионално с мода от 4 години, както и със спортни танци, в които е неколкократен шампион на България. Втора се нареди Илияна Борисова от Шумен, а трета – Антония Ванчева от Чирпан.
„Не очаквах да се класирам в Топ 5 и съм щастлива, че достойно представих нашия град. Освен на дефилетата, се справих добре и на няколкото интервюта пред различни медии, както и на кръга с развиване на предварително зададена тема, където ми се падна да говоря за успялата жена“, сподели Ева специално за в. „Янтра днес“. Тя разказа, че преди участието си в конкурса претендентките за короната са преминали сериозна, няколкодневна подготовка в Банско, правили са фотосесии и са гостували в националните телевизии. „Беше много изморително, защото сутрин ставахме рано, а репетициите продължаваха до късно вечерта. Снимахме различни реклами. Имаше много интересни неща, като например да разгледаме сетовете с декори на „Ню Бояна“, които ни пренесоха в Ню Йорк, Древен Рим, Куба. В конкурсната вечер имахме кръг, в който бяхме облечени с реквизит от филмови продукции и аз бях като римлянка. После имаше дефиле със спортни облекла, по бански и с бални рокли“, разказа Мис Велико Търново, която през целия си престой в хотела дели стая с настоящата вече Мис България. „С нея си бяхме най-близки, почти навсякъде ходехме заедно. Тя е много добро момиче и мисля, че беше наистина най-достойната за короната. Тя определено се отличава от всички останали и смятам, че й предстои светло бъдеще. С нея ще си останем приятелки и вероятно ще продължим да учим в един и същи университет“, сподели великотърновката., която от 10 години се занимава с танци в ТС „Динамик“ при Центъра за подкрепа на личностното развитие – ОДК във В. Търново, председател е на Училищния парламент и участник в Градския ученически парламент на ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, където учи „Английски език с Руски език“ и е носител на различни награди, най-вече в областта на танцовото изкуство и рисуването, което й е хоби.
Специални гости на конкурса бяха двете принцеси на Камбоджа – по-голямата бе част от журито и лично поздрави носителката на короната, а по-малката се включи в музикалната програма. На събитието присъстваха: мистър Ливан – Рабих Ел Зейн, съпруг на Енджи Касабие, миналогодишни носителки на титлата Мис България – Наталия Гуркова, Антония Петрова-Батинкова и Александра Кръстева, Мис Велико Търново за 2022 г. – Елена Ангелова, популярни лица като латино танцьорът и съдия по спортни танци Памбос, певиците Анн Джи и Бони, актьорът Иво Аръков, Айлин и Поли от телевизионния риалити формат „Ергенът 2“, Биляна Йотовска и съпругът ? Димитър Димитров, и др., разказа майката на Ева – Виолета Захариева. Водещи на церемонията бяха Орлин Павлов и Славена Вътова, като Орлин заедно с колегите си изпълнители Кристо и Крисия забавлява публиката и с песните си, каза още тя, като допълни, че голямата изненада е бил съвсем новия дует на 11-годишната принцеса с рапъра.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново