Министърът на отбраната награди двама курсанти от НВУ

Публикувано на нд, 7 Окт. 2018
225 четения

Двама курсанти от Националния военен университет “Васил Левски” във В. Търново получиха награди от министъра на отбраната. Младши сержант Мирослав Каров и курсант старши сержант Михаил Михайлов от факултет „Артилерия, ПВО и КИС” получиха бинокъл Б 8х30 за проявена смелост, чувство за себеотрицание, доблест и воински дълг и за оказване на помощ на бедстващ човек, издигайки честта на НВУ.

На 30 юли край езерото „Рибката” близо до Смолян двамата възпитаници на НВУ са помогнали на жена да се спаси от удавяне и хипотермия. Момчета, с риск за собствения си живот, са спасили жената, завили са я с дрехи, за да я стоплят, и са се обадили на спешния телефон 112.

На официално тържество наградите на курсантите връчи началникът на НВУ бригаден генерал д-р Пламен Богданов и изказа специална благодарност към двамата бъдещи офицери. „Изразявам най-горещата благодарност на ръководството на Министерството на отбраната и на НВУ „Васил Левски” за смелата постъпка на двамата наши колеги, изразявам личната си благодарност и ги поздравявам за това, което са направили в този ден от ваканцията. Можело е да останат в приятната компания и да се забавляват, но са решили че трябва да се върнат до язовира и при необходимост да помогнат, което и правят. Това е говорила съвестта им. Затова държах да дойда и лично да им благодаря. Поздрави и на техните семейства, възпитали са достойни мъже. Искрено се надявам, че обучението в НВУ е допринесло за тяхното израстване като хора. Това е човешка постъпка, достойна за уважение. С тази си постъпка по време на ваканцията те допринесоха за издигане на авторитета на НВУ и факултет „Артилерия, ПВО и КИС”. Целият университет се гордее с вас!”, заяви бригаден генерал Богданов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново