МГЕРБ с разяснителна акция срещу трафика на хора

Публикувано на нд, 21 окт. 2018
131 четения

Представители на областната организация на МГЕРБ – В. Търново, проведоха информационна акция по повод 18 октомври, когато се отбелязва Европейския ден за борба срещу трафика на хора.

В самия ден във Велико Търново, Г. Оряховица, Свищов и Полски Тръмбеш младежи раздадоха стотици информационни брошури, специално изготвени с цел превенция по инициатива на МГЕРБ – София. Освен основни данни, в брошурите са посочени горещите телефонни линии, на които потърпевши могат да търсят съдействие, а също да бъдат подавани сигнали при подозрение за трафик на хора, или сходни ситуации.

Експлоатират се лица от всички възрасти, както жени и мъже, така и деца, и на практика всеки може да попадне в капан. Това обясняваха младежите, докато раздаваха листовки на своите съграждани. Трафикантите си служат най-често с измамни обещания за охолен и лесен живот, но често използват и принуда, или злоупотреба с уязвимо положение на жертвата. Целта е сексуална или трудова експлоатация, често и принудителна просия.

„Трафикът на хора, като вид организирана престъпност е явление, за което хората и най-вече младежите сякаш не знаят и не се замислят. Затова нашата цел е да информираме. Информираността е превенция“, коментира областният координатор на МГЕРБ – В. Търново Георги Недев, който също участва в разяснителната кампания.

3 snimki-MGERB

loading...
Пътни строежи - Велико Търново