Месец на добротворчеството започва в ОУ “Бачо Киро”

Публикувано на чт, 28 Ное. 2019
111 четения

Няколко благотворителни инициативи и конкурси организира ОУ “Бачо Киро” във В. Търново по време на традиционния за училището месец на добротворчеството. Стартът ще бъде даден с Коледен благотворителен базар от 4 до 11 декември. В него може да се включи всеки, изработвайки коледни украси и оставяйки ги за продажба. В традиция за училището се е превърнала и кампанията “Дари и подари усмивка”. С нея тази година ще се събират нови рисувателни материали и играчки, които ще бъдат дарени на Детската специализирана болница за белодробни заболявания “Царица Йоанна” в Трявна. Сред коледните инициативи е и благотворителният концерт, който ще се проведе на 18 декември в голямата зала на Общината. Със събраните средства от него и от базара ще бъдат подпомогнати деца от училището.
Учениците от “Бачо Киро” ще могат да се включат и в два конкурса. Първият е на тема “Вълшебна Коледа” и ще се проведе в два раздела – рисунка и литературно произведение. Участниците в него ще бъдат разделени на две възрастови групи – от 1 до 4 кл. и от 5 до 7 кл. Другият конкурс ще е за младите кулинари, които ще могат да представят по една любима своя сладка или солена коледно-новогодишна рецепта.
И този декември с различните инициативи се опитваме да внесем добро настроение и празничност, както и да помогнем да бъдат зарадвани деца в нужда, казват от ръководството на школото. Всички дейности се организират със съдействието на Сдружението на младите учители в училището, училищния парламент, ръководството и училищното настоятелство. “И тази година призоваваме учениците да украсят красиво класните си стаи и кабинетите за целодневна организация на учебния ден. Трите класни стаи с най-богата и красива украса, изработена от децата, ще бъдат отличени”, отбелязват организаторите.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново