Мегапродукция за над 2 млн. лева снимат във Велико Търново

Публикувано на чт, 23 май 2019
2031 четения

Полицейски хеликоптер кацна на площада пред Царевец в опит да залови две бегълки от закона, отвлекли млад мъж. Това е една от сцените на най-новия български филм “Диви и щастливи”, част от който се снима във В. Търново. Снимките започнаха вчера още в 6 ч. сутринта. В летателната машина се возеше инспектор Донев (Александър Сано), който се опитва да пресече пътя на двете жени. Хеликоптерът пристигна от София, а кацането му на площада предизвика голям интерес сред жителите и гостите на града, които наблюдаваха отстрани. Районът беше отцепен от полиция и от екипа на продукцията, които следяха зорко да не се снима с телефони или други записващи устройства. Мястото бе недостъпно, докато хеликоптерът не отлетя обратно за столицата, като целта бе районът да се обезопаси за гражданите. Освен пред Царевец, част от сцените ще са на ул. “Христо Ботев” и галерията “Борис Денев”.
Копродуценти на “Диви и щастливи” са любимците на киноманите Яна Маринова и Александър Сано. “Филмът разказва за две жени, които бягат от София към Варна с цялата полиция по петите им и отвлечен мъж на задната седалка, син на английско семейство. Но бягайки от закона, разбират, че бягат към по-добрата версия на себе си и пътя към щастието и свободата, какъвто трябва да бъде пътят на всяка жена в България. Филмът е много женски, мотивиращ и в същото време вярвам, че мъжката аудитория ще се зарадва на каскадите. Александър Сано се превъплъщава в инспектор Донев, който е изключително нахъсан и решен да ни хване на всяка цена”, разкри пред “Янтра ДНЕС” Яна Маринова. В лентата участват още Луиза Григорова-Макариев, Дария Симеонова, Димо Алексиев, Бен Крос и др. Специално участие ще вземе и Базил Ейденбенц, познат от хитовия британски сериал “Виктория”, както и с ролята му във филма “Фаворитката”. Режисьор на “Диви и щастливи” е Мартин Макариев, а сценарист – Борислав Захариев.
Идеята за сценария се ражда точно на 8 март м.г. и вероятно затова е толкова мотивиращ за жените и атрактивен за мъжката половина, споделиха от екипа. Подготовката за снимките във В. Търново започват преди 4 месеца, когато екипът пристига на място, за да огледа най-подходящите места в града. “Стремежът ни е освен да направим хубав филм, да покажем останалите красиви градове в България – В. Търново, Русе и Варна и показваме забележителностите в тях”, разказа Николай Йорданов, който е първи асистент-режисьор.
Над 2 млн. лева е бюджетът на продукцията. Продуцентите на лентата обещават зрелищни каскади, каквито не е имало досега в родното кино. Част от тях главните героини изпълняват сами, за което са тренирали заедно с екипа на каскадьорите Георги Димитров-Бомбата и Калин Керин. “Във филма има много рискови сцени, наложи се да се возя на мотор с много висока скорост. Бутна ни кола и аз паднах, имах наранявания, последваха болници и т.н. Но всичко вече е наред и съм готова да дам всичко от себе си в името на изкуството”, сподели Луиза Григорова-Макариев. Допълва, че посланието на филма е, че няма невъзможни неща и човек трябва да преследва мечтите си, независимо колко са големи.
Създаването на новата продукция следва примера на международните професионалисти в бранша. Още през 2018 г. във Варна е заснета 10-минутна секвенция, с която продуцентите участват на павилиони за филми в Холивуд и Кан. Там “Диви и щастливи” е купен още на “зелено”, а договорът с международния дистрибутор “Free Dolphin Entertainment” осигурява разпространение в цял свят. Той ще бъде излъчен и на английски език. Филмът е с модерна визия, а хуморът и свежите реплики допълват съвременния стил на снимане. Лентата ще е с продължителност 2 ч., а премиерата ще е на 29 ноември т. г. в София. Преди това ще бъде прожектиран в градовете, в които е сниман, обещаха от екипа на “Диви и щастливи”.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново