Медицински център „Аура“ отпразнува своя 20 рожден ден

Публикувано на нд, 2 Февр. 2020
2029 четения

Медицински център „Аура“ във В. Търново отпразнува своя 20-ти рожден ден. Изисканото тържество по случай юбилея се проведе в Арбанаси в присъствието на много гости, приятели и партньори. Екипът беше поздравен лично от кмета на старата столица инж. Даниел Панов, който уважи събитието.

Началото на МЦ „Аура“ е поставено на 31 януари 2000 г. от д-р Георги Баръмов, д-р Божидар Ангелов, д-р Валентин Хаджирадев и д-р Милка Мирчева. Той е първият частен медицински център в града, а датата на откриването му съвпада с деня, в който православната църква почита Свети безсребреници и чудотворци Кир и Йоан. Свети Кир бил прочут лекар в Александрия, изцелявал хората от различни болести.

Като първи център в старата столица, МЦ „Аура“ успява да устои на всички промени в сферата на здравеопазването и бързо се утвърждава като водещ не само в града, но и в региона. Той предлага висококвалифицирани медицински услуги, работейки по договор с РЗОК – В. Търново. За тези две десетилетия през кабинетите на специалистите са преминали хиляди хора – от новородени до 98-годишна възраст, на колкото е най-възрастният пациент.

Днес в МЦ „Аура“ работят 26 лекари от почти всички специалности –  урология, акушерство и гинекология, УНГ болести, нефрология, хирургия, кардиология, съдова хирургия, вътрешни болести, гастроентерология, детски болести, ортопедия и др. Много от лекарите са завеждащи отделенията в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ – урологът д-р Георги Баръмов, кардиологът д-р Хари Бенов, офталмологът д-р Елка Миланова, хирургът д-р Божидар Ангелов и др. Повечето от специалистите са част от екипа на МЦ „Аура“ още от самото му създаване.

Здравното заведение за доболнична помощ разполага със съвременна апаратура за диагностика, отговаряща на всички европейски стандарти. А електронна система за обработка на информацията прецизира административното обслужване на пациентите и изготвената медицинска документация.

Професионализмът и опитът на нашия екип ни дава увереност, че предлагаме най-добрата грижа за здравето на нашите пациенти. Това безспорно е най-добрата атестация за професионализма на специалистите, споделят от центъра.

Медицински център „Аура“ се намира на ул. „Марно поле“ ? 21, ет. 3 (в сградата на бившата градска поликлиника) и работи от 8,00 до 19,00 ч. от понеделник до петък. Телефонът за записване на часове е 062 600 161.

 

 

Весела БАЙЧЕВА

сн. Даниел ЙОРДАНОВ

 

Текст на снимката: Малката Кая, която е само на 2 месеца, е сред най-малките пациенти на ортопеда д-р Димитър Бързенски

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново