Медици от ЦСМП в старата столица подкрепят колегите си от София

Публикувано на вт, 1 Юли 2014
461 четения

Медиците от Регионалния център за спешна помощ във Велико Търново символично подкрепят протестите на колегите си от София против насилието на пациенти, което все още остава безнаказано. Според д-р Марияна Кирилова (на снимката), шеф на филиала на спешна помощ в Горна Оряховица, издевателствата срещу лекари и екипите не могат да продължават и въпреки че отдавна се дебатира по този проблем, нападенията продължават.
Все още не сме обсъждали дали да се премине към гражданско неподчинение, но при всички случаи заставаме до колегите си в София, където стана поредната саморазправа с лекар. За последните няколко години във Великотърновска област имаше няколко нападения срещу спешни медици, дори депутат си позволи да блъсне лекарка от спешното отделение на търновската болница.
Синдикалният лидер на Регионалния център д-р Владимир Величков заяви, че в последните месеци от здравното министерство обещават да оптимизират дейността на Спешна помощ, но нищо още не е направено. Заплатите на медиците остават ниски, в сравнение с другите медицински структури, на всичкото отгоре и инцидентите с пациенти се увеличават.
В. АЛЕКСИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново