Мъж от В. Търново е в неизвестност от няколко дни

Публикувано на пн, 6 Юли 2020
13037 четения

59-годишният Красимир Иванов от В. Търново е в неизвестност от няколко дни, сигнализираха негови познати. Мъжът е със симптоми на Алцхаймер и за последно е забелязан на 2 юли – четвъртък, в района на Старата баня до бившето кино „Полтава“. Красимир няма близки или роднини на територията на България. Неговата приятелка, която е испанка, заминава за родината си поради семейни причини. Заради извънредните обстоятелства около пандемия от COVID-19, жената вече 4 месеца не може да се върне в България и Красимир живее сам. Негови познати разказаха, че преди 5 месеца е преживял инсулт, след който се отключва болестта на Алцхаймер. Първоначално започва да губи краткотрайната си памет, но заболяването бързо прогресира. То е характерно с прояви на обърканост, дезориентация във времето и пространството, смяна на настроенията и др.
В себе си Красимир няма мобилен телефон, за последно приятелката му е контактувала с него в четвъртък миналата седмица. Оттогава никой от съседите му не го е виждал. Предполага се, че може е да е тръгнал на автостоп към Банско, тъй като е споделил, че приятелката му е там и иска да отиде при нея.
Неговите познати обясниха, че са подали сигнал в полицията за изчезването му, но официално мъжът не е обявен за издирване, тъй като това могат да направятт само негови близки или роднини, каквито той няма. Познатите на Красимир умоляват всеки, който разполага с информация за него да се обади в полицията във В. Търново.
Това е поредният случай на изчезнал човек с деменция в региона за последните два месеца. Първият случай е на бившия учител Николай Бонев, който изчезва на 12 май от село Балканци. Въпреки подадените няколко сигнала от граждани, че е забелязан в няколко населени места, възрастният мъж така и не беше открит. На 5 юни от дома си изчезва и 67-годишната Юлия Ивайлова от Лясковец.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново