Мъж направи градинка, от която всеки може да бере безплатно

Публикувано на вт, 9 юни 2020
8509 четения

Мъж превърна пустеещо парче земя в зеленчукова градина във великотърновското село Балван. Вече втора година Руси Христов отглежда зеленчуци на облагороденото място, намиращо се срещу дома му край старата фурна в селото. Необичайното е, че мъжът отглежда зарзавата не за лично ползване, а за тези, които нямат и всеки може да си откъсне от градината каквото пожелае. За себе си отглежда зеленчуци в собствения си двор, но за  реколтата отвън пред дома му, казва „Да бере всеки, който има нужда!“.

Тази година балванчанинът е засадил лук, пипер, краставици и зелен боб. В поддържането на лехите влага ентусиазъм и усърдна работа.

„Лично аз разреших на Руси Христов да обработва мястото, за да не пустее и там да растат треви и бурени. Вярно, то е общинско, но срещу това той поддържа цялото място, коси го и го поддържа“, обясни кметът на Балван Недьо Георгиев.

Въпреки хубавата идея за социалната зеленчукова градина, някои от съселяните на мъжа негодуват за това, че ползва мястото. В същото време не поддържат пространството около собствените си къщи и разчитат друг да им окоси, споделиха поддръжници на Руси Христов.

Весела БАЙЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново