Майор Тихомир Тодоров се прости с бойното знаме на НВУ и премина в запаса

Публикувано на вт, 7 февр. 2023
1730 четения

Комендантът на Националния военен университет „Васил Левски“ майор Тихомир Тодоров се прости с бойното знаме и премина в резерва. За достойната си служба, той получи Плакет на Военния университет. „Моя е честта, от името на ръководството на Националния военен университет „Васил Левски“, да изкажа най-искрените си благодарности за Вашата всеотдайна служба. За това, че с чест и достойнство изпълнявахте професионалните си задължения. Като офицер от резерва, убеден съм, Ви предстоят само успехи“, каза зам.-началникът на НВУ полк. Георги Крайнов, който командва строя на офицерите.
„Никога не съм си представял, че ще бъда военен. Винаги съм си мислил, че ще бъда спортист. Но така се развиха нещата, че не станах спортист, станах военен, за което не съжалявам. Ако не бях станал военен, нямаше да ми се случат толкова прекрасни неща, включително и да познавам всички вас. Винаги съм се стремял да изпълнявам съвестно задачите си, да браня честта на Военния университет така че, си тръгвам с гордо вдигната глава. Благодаря на всички за съвместната ни служба. Тук оставям само приятели“, каза Тихомир Тодоров, вече майор от запаса.
Майор Тодоров е възпитаник на Военния университет, където е завършил специалност „Свързочни войски“. Има професионална квалификация в Националната спортна академия в София. Военната му служба започва през 1992 г., когато е завършил НВУ и веднага е бил назначен за командир на взвод в Айтос. Във Военния университет е от 1995 г., където последователно заема длъжностите командир на курсантски взвод, командир на школна рота, командир на рота, зам.-командир на батальон за подготовка на войници. От 2010 г. до момента е комендант в отделение „Планиране и военна подготовка“ на Националния военен университет.
За достойната си служба, той е получавал отличия от началника на НВУ и от министъра на отбраната.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново