Майор Атанас Иринчев се прости с бойното знаме на НВУ и премина в запаса

Публикувано на чт, 16 февр. 2023
664 четения

Старши експертът II степен в отдел „Логистика“ на Националния военен университет „Васил Левски“ се прости с бойното знаме и премина в запаса. За достойната си служба, той получи награден знак за вярна служба под знамената III степен за офицери от министъра на отбраната Димитър Стоянов и плакет на Военния университет от началника на НВУ бригаден генерал Иван Маламов.
Майор Иринчев е възпитаник на Професионалната гимназия по електроника „А.С.Попов“ във Велико Търново, а след това и на Националния военен университет, където е завършил специалност „Свързочни войски“. Има две магистратури – едната във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, а втората – „Защита на населението и критичната инфраструктура“ от Военната академия „Г.С.Раковски“.
Военната му служба започва през 1991 г. в поделението в Белене, след това е служил в Казанлък и Плевен. Има две мисии зад граница – в Ирак и Афганистан. През 2017 г. е назначен за началник на секция „Учебни полигони“ в НВУ, а от 2020 г. е старши експерт втора степен в отдел „Логистика“. Той е част от екипа, работил за вписването на Професионалния сержантски колеж на НВУ в регистъра на професионалните колежи.
Майор Иринчев има поредица от курсове за повишаване на квалификацията, както и множество награди за отличната си служба от министъра на отбраната и началника на Военния университет.
„Изказвам своята благодарност, както и благодарността на целия ръководен състав на Националния военен университет за високия професионализъм, с който изпълнявахте задачите си тук. Но до този момент, вие изпълнихте близката задача, а сега Ви предстои следващата, за която имате още 50 г. – да бъдете здрав и да трупате още успехи“, коментира зам.-началникът на НВУ полковник Георги Крайнов.
„Изключително съм развълнуван от това, че сте тук да споделите този специален за мен ден. От разстоянието на времето, с ръка на сърцето мога да кажа, че съм направил правилния избор, когато съм приел да служа във Военния университет. Тук намерих много приятели, колеги, с които заедно решавахме задачи и преодолявахме трудностите. Искам да ви благодаря за помощта, която съм получавал, когато съм имал нужда от такава. Бъдете здрави и продължавайте все така да поддържате духа в НВУ като място, в което се изграждат бъдещите офицери“, каза в обръщението си към совите колеги майорът, вече от резерва, Атанас Иринчев.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново