Марин Тодоранов – кандидат за кмет на Поликраище от ГЕРБ: „Никога не давам нереални обещания, а такива, които мога да изпълня“

Публикувано на ср, 25 окт. 2023
231 четения

„Когато един човек поиска доверието ви в аванс за четири години напред и го прави не за пръв път, преди всичко той трябва да се обърне назад, да направи равносметка и да сподели всичко това с хората, от които очаква отново да го подкрепят“. Това споделя Марин Тодоранов, кандидат за кмет на село Поликраище от ПП ГЕРБ. Той има три успешни мандата като кмет на селото и споделя, че последният е бил най-труден, предвид множеството кризи – ковид, финансова и политическа.
„Въпреки всички трудности и ограничения бюджет, с който разполагахме се постарахме да реализираме дадените обещания. Асфалтирахме 8 улици и частично 6. Направихме частичен ремонт на сградите на детската градина, Кметството, битовия комбинат, читалището, училището, здравната служба и оградата на гробищния парк. Извърши се поетапна смяна на контейнерите за битови отпадъци, като само през октомври са подменени над 40 бр. Разделно се събират битовите и зелените отпадъци“, посочва Марин Тодоранов. Допълва, че след многобройни жалби относно бездомните кучета, е получил уверението от Община Горна Оряховица, че предстои проектиране и изграждане на приют за животните.
Въпреки малобройния персонал се полагат грижи за поддържане на чистотата в парковете, стадиона, гробищния парк и другите обекти. Приоритетна е грижата за подрастващото поколение, за което са изградени фитнес площадка, а в парковете са монтирани детски люлки, барбекю и други съоръжения. Изградена е и нова спортна площадка с тенис корт и комбинирано игрище.
“Не сме забравили възрастните хора с предоставянето на топъл обяд и включване в програмата за осигуряването на личен асистент“, допълва Марин Тодоранов.
През изминалия мандат е изградено видеонаблюдение в селото.
Сред успехите е и включването в програмата за енергийна ефективност, с която ще се подпомогнат домакинствата да бъдат осигурени с ефективно отопление. След продължителни усилия проектът за изграждането на втория етап на центъра вече е налице и той е предоставен на вниманието на гражданите в Кметството.
„Моите приоритети за следващите 4 години са реализиране на втория етап на проекта за центъра на селото, поетапно асфалтиране на улици, дооборудване на стадиона, ремонти на общински сгради, подобряване на сметоизвозването и снабдяване с рециклиращи уреди, създаване на благоприятни условия за привличане на бизнес инвестиции, грижа за най-уязвимите групи – младите и възрастните хора, безопасността и сигурността на населението. Ще се използват всички възможности за участие в европейски и други програми за финансиране“, посочва Марин Тодоранов.
И допълва, че тепърва предстои да се работи и в други насоки, но вярва, че с подкрепата на жителите на селото ще се изгради една по-добра среда и по-добро бъдеще за всички в Поликраище.
„Не мога и не искам да ви давам нереални обещания, а такива, които ще мога да изпълня. Надявам се, че ще направите своя правилен избор за следващите четири години и ще гласувате с бюлетина 7“, призовава Марин Тодоранов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново