Малки музиканти от СУ “Ем. Станев” показват в изложба своите семейства

Публикувано на вт, 22 Ное. 2016
467 четения

Малки музиканти от СУ “Емилиян Станев” във Велико Търново нарисуваха своите семейства, вдъхновени от ценностите на християнското семейство. Всички 23 рисунки на децата от III “а” клас са подредени в изложба, която беше открита снощи във фоайето на училището. Експозицията е посветена на Деня на християнското семейство и православната младеж. В чест на църковния празник в най-голямото училище в областта се проведе и концерт. В него участваха училищният духов оркестър, индивидуални инструменталисти и родители със своите деца.
Картините на третокласниците са създадени с помощта на ученици от IX “а” клас, профил “Изкуства”, които изучават изобразително изкуство под ръководството на преподавателката Бояна Койнова-Пеева.
“Идеята се роди спонтанно с намерението да съчетаем багрите на музиката с тези на живописта. По-големите ученици напътстваха по-малките в избора на подходящи цветове и техники. Така им помогнаха да представят върху белия лист своите виждания и любов към семейството в цветове”, сподели класният ръководител на учениците от III “а” клас Людмила Райкова.
Златина ДИМИТРОВА, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново