Люлка на любовта е новата атракция на Велико Търново

Публикувано на вт, 5 май 2020
3837 четения

Люлка, с прекрасен изглед към старата част на В. Търново, е новата атракция в болярския град. Тя е разположена на скалния венец на Гарга баир и се превърна в притегателно място за много млади хора. Всички, които я посетиха през изминалите дни, неизменно запечатваха със снимки красивата панорама, откриваща се оттам, а тези, които не бяха научили мястото, не спираха да питат къде точно се намира тя.
До “Люлката на любовта”, както я наричат някои от по-романтично настроените посетители, може да се стигне по два маршрута. Единият тръгва от чешмичката на разклона за Арбанаси, по пътя Велико Търново – Горна Оряховица. Началото на другата пътека е вдясно от пътя към манастира “Св. Троица”, малко преди бившия месокомбинат.
“Люлката е окачена от търновски туристи, които едва ли са се надявали мястото да стане толкова популярно, но заради забраната за посещение на парковете това се случи. Районът е в землището на Арбанаси, но за съжаление е частен имот, поради което Общината няма как да поеме инициатива по облагородяването и обезопасяването му”, сподели кметът на Арбанаси Тошо Кръстев.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново