Луксозен жилищен комплекс вдигат във Велико Търново

Публикувано на вт, 11 юни 2019
7626 четения

Луксозен жилищен комплекс ще бъде изграден в кв. “Картала” във Велико Търново. Той ще се простира на терен от 13,4 декара, намиращ се близо до боровата гора, от където се разкрива панорама към целия град. Първата копка на комплекса ще бъде направена в сряда с благословията на отец Славчо.
Проектът за комплекса е дело на арх. Матей Савов. След окончателното завършване на строителството разгънатата застроена площ ще е близо 40 000 кв.м, съобщиха за “Янтра ДНЕС” инвеститорите. Строителството ще бъде реализирано на пет етапа, а комплексът ще разполага с близо 400 апартамента и два магазина. Сградите ще са на шест жилищни етажа, като жилищата на последните етажи ще са с големи панорамни тераси. Самите апартаменти ще са просторни, на етаж ще има по три или най-много четири апартамента. В проекта са заложени детски площадки, зелени площи и паркинг, който ще е на две нива, за да осигури достатъчно места за паркиране за живеещите в комплекса, тъй като проблемът в тази част на града е сериозен. Освен гаражи, ще има и обособени паркоместа.
Инвеститор на мащабния комплекс е “Строителна компания ВТ”, в която участват бизнесмените Григор Григоров и Стоян Стоянов. Преди време двамата закупиха терена, намиращ се между улиците “Иван Момчилов” и “Ангел Каралийчев”, за да реализират първия си съвместен проект за комплекса.
Предприемачът Григор Григоров, който е водещ индустриалец и арендатор, има няколко успешно реализирани проекта в София. Най-големият от тях е комплекс “Цариградски”, който е първият и най-голям по това време проект за квартал от затворен тип в столицата. Бизнесменът Стоян Стоянов е сред водещите строители в областта. Неговата компания построи жилищния комплекс “Мармарлия” на мястото на бившето Аптечно до парк “Дружба” във Велико Търново, както и други обекти в старата столица.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново