Локви и кал газят десетки търновци, за да стигнат до домовете

Публикувано на пт, 6 Дек. 2019
1944 четения

Поредна жалба до Община В. Търново внесоха живеещите на ул. “Димитър Рашев” 8 в кв. “Зона В”. Причината е, че от години мястото е забравено от местната администрация и въпреки обещанията да се търсят средства за ремонт, състоянието на улицата е плачевно. Хората са принудени да газят в кал и локви заради многобройните дупки, за да стигнат до жилищата си. Освен липсата на асфалт, мястото е неосветено и хората се притесняват да се прибират в тъмната част на денонощието. Освен възрастни хора, в блока живеят студенти и семейства с деца. Единственото осветление, на което разчитат, е от входовете на жилищния блок, поставено от обитателите му.
През лятото на 2017 г. в района беше нападната жена, която по чудо успява да се спаси от нападателя, но беше сериозно ранена. Тогава хората, разгневени от случилото се, отново повдигнаха въпроса пред отговорните институции, че уличката е неосветена и е въпрос на време да се случи ново нападение. Реакция от тяхна страна нямаше.
През октомври т.г. по време на предизборната кампания хората получиха поредните уверения от кандидатите за местната власт, че улицата им ще бъде ремонтирана и осветена. По изчисления на Общината за асфалтиране на пътя са необходими около 70 000 лв. Живеещите се надяват да бъдат включени в инвестиционната програма на кметството за 2020 г., тъй като в непосредствена близост се изгражда новата детска градина, която трябва да бъде завършена догодина. Заради камионите и техниката, която минава оттам на път за строежа, мястото е станало още по-непристъпно. Така хората са принудени ежедневно да си трошат колите в дупките, въпреки че съвестно си плащат местните данъци и такси.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново