Липсват табели на спирките на междуселищните автобуси

Публикувано на ср, 1 май 2019
150 четения

Спирките на междуселищните автобуси в центъра на В. Търново от години стоят необозначени и без табели с разписанието на различните линии. Единствено често пътуващите до близките населени места знаят къде точно спират автобусите в района на Кооперативния пазар и кои линии минават оттам. За останалите граждани и особено за гостите на града това се оказва неприятен проблем. Няма и заслон, под който хората да се скрият, ако вали дъжд или духа силен вятър.
“На спирката на пазара, от където ежедневно пътуват много хора, има поставен единствено пътен знак. Разписание обаче липсва. Почти всеки ден виждам хора от други населени места, които се лутат и питат това ли е спирката, от която трябва да хванат автобуса. Попадал съм и на чужденци, които, освен с липсата на информация, се сблъскват и с проблема с езиковата бариера”, обяснява възрастен мъж, който редовно пътува по една от междуселищните линии. Според него поставянето на информационни табели, каквито има на всички спирки за градския транспорт, няма да ощети бюджета на Общината и ще бъде от полза на стотици граждани.
За пътуващите редовно липсата на информационно табло не е толкова сериозен проблем, но за хората, които инцидентно пътуват, е много трудно да се ориентират дали са изпуснали автобуса, или не. В момента разписанието на междуселищните автобуси може да се види единствено в интернет, в което обаче са посочени часовете на тръгване от началните спирки, но не и в колко часа минават в различните точки на града.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново