Лечението на млад мъж подкрепи заместник- областният управител Станислав Николов

Публикувано на пт, 20 ян. 2023
230 четения

Заместник областният управител Станислав Николов се включи с лични средства в благотворителната инициатива „Да дарим надежда“. Кампанията е организирана от Местния съвет по туризъм в община Елена и Гражданското сдружение „ЗаЕдно за Елена“, и е в помощ на 28-годишният еленчанин Стоян Момев, диагностициран с рак на тестисите – семином с метастаза в белия дроб.

В помощ на Стоян преди няколко дни в град Елена се проведе благотворителна вечер, на която бяха събрани 13 хил. лв. За лечението на Стоян Момев до момента, от доброволни дарения, са набрани 98 хил. лв., но са необходими още 32 хил. лв., информират организаторите.

Те припомнят, че през последните 3 години младият мъж води дълга битка с коварното заболяване в България. Той е преминал през няколко курса химиотерапия, лъчетерапия, както и две операции, едната от които – неуспешна. От началото на месец декември миналата година Стоян се лекува в Германия и медиците дават надежда за живота и здравето му, тъй като прилагат иновативна терапия.

Престоят в болнично заведение, както и животът в чужбина, са свързани с много промени за семейството на младият еленчанин, а разходите са огромни и непосилни. В момента поетапно протича назначеното му лечение, но не е ясно колко дълго ще продължи. Прогнозният период, който е даден, е година и половина. Извършват се вливки на химиотерапия, както и присаждане на стволови клетки всеки месец. Ако терапията подейства успешно след нея ще бъде проведена и имунотерапия. Разходите по престоя на Стоян в Германия се равняват на приблизително 6 хил. лв. на месец. Смятайки ги за целия прогнозен период на лечение, за година и половина престой в Германия, ще са необходими 110 хил. лв., което е и крайната цел на всички включени в тази кауза.

Организаторите благодарят сърдечно на всички дарители от името на Стоян Момев и неговото семейство. Следващата им инициатива ще е благотворителен търг. Всеки, които има желание и възможност да помогне, може да го направи на посочената банкова сметка: IBAN:BG43CECB979010I2981500,  титуляр: Стоян Иванов Момев, с основание за превод: Дарение за лечение.

(На снимката – организаторите на благотворителната инициатива “Да дарим надежда!”)

loading...
Пътни строежи - Велико Търново