Кулинарни изкушения от слънчева Гърция в първия гръцки ресторант във Велико Търново

Публикувано на вт, 16 Окт. 2018
12504 четения

Голямо разнообразие на традиционни гръцки ястия, прясна морска риба и специалитети предлагат в новия ресторант “Ellie’s” във Велико Търново. Първият гръцки ресторант в старата столица бе официално открит с водосвет в понеделник вечерта в присъствието на много гости и приятели. Кокетното заведение е разположено на две нива, а интериорът е в характерен гръцки стил,  предразполагащ към кулинарно пътешествие с атрактивни предложения от южната ни съседка.

“Един от специалитетите, който предлагаме на любителите на гръцката кухня, е пастицио, характерно с богатия си и наситен вкус. Нашите гости могат да опитат ястия с различни видове меса по подбрани рецепти, приготвени в гръцки стил, разнообразни салати и разядки, които смятам, че ще им помогнат да опознаят богатата гръцка кухня. Един от нашите готвачи има 10-годишен стаж в Гърция и е усвоил тънкостите в приготвянето на морските деликатеси и специалитети”, разказа Елена Памукчиева, управител и съсобственик на ресторант “Ellie’s”.

Менюто на гръцкия ресторант е богато на ястия с типични гръцки имена, а на разположение на изтънчените гастрономи винаги ще има прясна риба, включително и дива риба. Разнообразие се предлага и в менюто с питиета – различни видове узо, разбира се, българска ракия, уиски, коняк и др. Богат е и изборът от бели и червени вина от четири изби, една от които е новозенландска.

В “Ellie’s” могат да се опитат изкусителни десерти, които ще очароват всеки почитател на сладкото – гръцка баклава, кисело мляко със смокини, кадаиф с халуми и други атрактивни предложения.

Атмосферата на слънчева Гърция в търновското заведение ще се допълва и от музиката на живо, която ще звучи в първите вечери след откриването. Капацитетът на ресторанта е до 100 места. Освен постоянното меню, редовните клиенти там ще могат да се възползват и от обедните предложения. Работното му време е от 11,00 до 23,00 ч. от понеделник до събота. Ресторант “Ellie’s” се намира на ул. “Цанко Церковски” 14, телефон за резервации е 0885 911 926 и 0885 911 920.

Весела БАЙЧЕВА

сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново