Кубрат Пулев предизвика фурор на изложението „Културен туризъм“

Публикувано на чт, 18 Апр. 2019
1325 четения

Истински фурор предизвика българският шампион по бокс Кубрат Пулев, който се появи изненадващо на XVI Международно изложение „Културен туризъм“ във В. Търново. Боксьорът в тежка категория стана рекламно лице на кампанията „Година на вътрешния туризъм“, участвайки в емоционален видеоклип. 87-секундното видео е с кадри от най-впечатляващите кътчета на страната ни и протича на фона на думите на Кобрата. За това след официалното откриване на изложението в ДКС „В. Левски“ министърът на туризма Николина Ангелкова връчи почетен плакет на Кубрат Пулев за усилията му да популяризира родния туризъм.

„Радвам се да бъда в този красив град. Идвал съм неведнъж тук и наистина се вижда, че В. Търново се превръща в столица на България. Винаги идвам с голямо удоволствие, защото тук има много история, която трябва да бъде пазена. Надявам се Министерството на туризма да допринесе за това. Благодаря на министър Ангелкова за почетния плакет на министерството и на кмета на града Даниел Панов за поканата да присъствам на изложението. Оценявам високо тази награда и се надявам да мога да помагам на българския туризъм и да популяризирам страната ни в чужбина, за да идват повече туристи и да се гордеем с България и нашата история“, заяви Кубрат Пулев.

Непосредствено след връчването на плакета Кобрата получи още един подарък – сувенир, от представители на Руската федерация, изработен специално за него. Руските гости споделиха, че той е много популярен в родината им и не пропуснаха възможността да се снимат с него за спомен. Официалните лица, десетките изложители и гости на изложението също бяха нетърпеливи да се снимат с боксьора и упорито го преследваха. Сред почитателите му имаше и много възрастни жени, а родителите се възползваха от шанса да снимат децата си с боксьора. Пулев разчупи атмосферата, като си правеше селфита с многобройните си почитателите.

 

Весела БАЙЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ и личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново