Кметът Панов провери изграждането на северния обход на кв. „Картала“

Публикувано на ср, 2 Ное. 2022
671 четения

Строи се ул. „Александър Бурмов“, за която се чака от 1985 година

Във Велико Търново се изгражда най-северната част на улица „Александър Бурмов“ в кв. „Картала“. Недовършеният участък започва от района на подстанцията, където ще се прокара връзка с ул. „Панайот Волов“, оформя се подходът и от ул. „Васил Петлешков“.

Кметът Даниел Панов провери хода на строителните работи – улицата вече е с основа на трасето, продължава полагането на нов водопровод и на локалните връзки, заедно с канализацията. След това предстои валиране и заравняване на основата, изграждане на тротоари, цялостно асфалтиране, както и оформяне на паркоместа.

Ремонтът ще обхване и съществуващата част от ул. „Александър Бурмов“ – между ул. „Димитър Буйнозов“ и ул. „Ангел Каралийчев“. Изграден ще бъде и подход към новата детска градина, която ще бъде построена в този район на кв. „Картала“.

За изграждането на ул. „Александър Бурмов“ се говори още от 1985 година. Със строителството й ще се подобри цялостното транспортно обслужване на северната част на кв. „Картала“. Обсъжда се и възможност за осигуряване на градски транспорт до тази част на жилищния район, след като завършат дейностите по цялата отсечка и на връзката й с улиците „Панайот Волов“ и „Стоян Михайловски“.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново