Клиника на третия етаж и био експо откриха в ПМГ на училищния празник

Публикувано на вт, 30 Апр. 2019
421 четения

С богата програма учениците и учителите от Природо-математическа гимназия “Васил Друмев” във В. Търново отбелязаха училищния празник. По време на дните, посветени на патрона, в ПМГ беше открита изложба с живописни платна, графики и колажи, свързани с Деня на замята. Арт събитието е резултат на съвместната работа на гимназистите в часовете по география и икономика и изобразително изкуство.
Празничният 25 април започна с тържествено откриване, с поднасяне на цветя на паметника на Васил Друмев и със слово на директора Ангел Гушев. Учениците от 10 а и б класове организираха Математическа викторина, а младите математици от 8 б и 11 г решаваха задачи по компютърна математика. Представени бяха и проектите “Космически кораби” и “Звездна математика”, които бяха приети с особено голям интерес.
Младите биолози и химици представиха миниспектакъла “Изповед в бяло”, който разкрива влиянието на наркотиците върху живота на младежите. В постановката като отлични актьори се представиха ученици от 10 клас.
Конкурсът на тема “Представители на периодичната таблица – действие”, обявен по повод 150-годишнината на гениалното изобретение на Менделеев, включваше множество презентации и любопитни факти за химичните елементи. Специално за празника в гимназията отвори врати и Клиника на третия етаж. Там всеки можеше да получи съвети за здравословен начин на живот и да му бъдат измерени някои основни жизнени показатели – кръвно налягане, жизнена вместимост и др. В изложбата “Био експо” бяха показани иновативни макети на различни анатомични органи и оригинални плакати и колажи, изработени от учениците.
В училището беше подредена и кулинарна изложба, която е част от кампанията “Заедно за Никол”. Тя бе организирана по инициативата на 11 д и 12 д класове и е подкрепена от Ученическия съвет на ПМГ.
Презентацията “Глобални проблеми на съвременността” показа грижата на младите географи от 11 е клас за опазването на природата. Презентацията за живота и делото на патрона Васил Друмев и викторината на тема: “Познавам ли патрона на своето училище?” също обраха овациите на участниците в празника.
Златина ДИМИТРОВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново