Кампания “Дари добро” започна Студентският съвет при ВТУ

Публикувано на чт, 28 Ное. 2019
227 четения

Благотворителна инициатива под надслов “Дари добро” организира Студентският съвет при ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Кампанията е за събиране на средства за децата от Центъра за настаняване от семеен тип 1 и 2 във В. Търново и ще продължи до 22 декември.
Членовете на Студентския съвет единодушно са взели решение даренията да бъдат насочени към този център, като неговите обитатели са на възраст от 8 до 15 години. Всеки, желаещ да се включи в инициативата, може да го направи, като занесе дрехи, играчки, парична сума или нещо по свое усмотрение в Студентския информационен център на ВТУ. Той се намира в Корпус 5, над Институт “Конфуций”.
“С колегите искаме да сме активен и полезен за всички студентски съвет. Нашето желание е да сме пример за останалите. Целта ни с тази инициатива е да направим нещо добро за тези деца и да ги зарадваме за предстоящите празници. Аз, като инициатор на идеята, искам да превърнем това в традиция, която да не е само по Коледа”, сподели Дейвид Ганчев, който е отговорник за кампанията. Той е четвъртокурсник по право, а като член на Студентския съвет е председател на настанителната и избирателната комисии.
Студентския съвет е подготвил още няколко събития до края на годината. По случай 8 декември е организирано студентско парти в Стол ?1 на Ректората. Предвидени са и няколко спортни турнира по футбол, волейбол, баскетбол. Те ще се проведат в средата на декември, като датите все още се уточняват. Ганчев припомни, че се провежда и надпревара за Студент на годината, като наградата за победителя се връчва от Националното представителство на студентските съвети. Подаването на документи за участие в нея е до 29 ноември, припомни още той.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново