Калоян Николов беше избран в Управителния орган на ЮНЕСКО

Публикувано на чт, 6 Дек. 2018
128 четения

Калоян Николов, президент на Европейска асоциация на фолклорните фестивали /ЕАФФ/, бе избран за член на Общото събрание и на Изпълнителния съвет на Регионален център за опазване на нематериално културно наследство за Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО.

Сесията на Общото събрание се проведе на 20 ноември в София. По време на срещата на високо равнище членовете на ОС от България и Югоизточна Европа (общо 16 държави) обсъдиха отчета за дейността на Центъра за 2018 г. и работния му план за 2019 год. Дискутирани бяха и неговият устав, както и други основни и финансови документи.

Президентът на ЕАФФ бе делегат и на 13-ата сесия на Междуправителствения комитет за опазване на нематериалното културно наследство, която се проведе от 26 ноември до 1 декември в Порт Луис, Мавриций. По време на сесиите представители на 24 държави членки на Комитета дискутират редица въпроси, които са важни за опазването на живото наследство по света.

В рамките на събитието се е провело Общото събрание на Форума на неправителствените организации на ICH /ICH NGO FORUM/ – платформа за комуникация, работа в мрежа, обмен и сътрудничество за НПО, акредитирани от ЮНЕСКО за предоставяне на консултантски услуги на Междуправителствения комитет в рамките на Конвенцията на ЮНЕСКО за опазване на Нематериалното културно наследство от 2003 г. На проведените избори за нови членове на Управителния съвет, г-н Калоян Николов е избран за член на Управителния комитет за регион Източна Европа.

Членовете на Управителния комитет на ICH NGO FORUM са общо 7 и са разделени по региони за 176 нНеправителствени организации, акредитирани към Междуправителствения комитет за опазване на Нематериалното културно наследство – Конвенция на ЮНЕСКО от 2003 г.

“Това е ново предизвикателство за мен, което приемам с чест и се надявам да оправдая гласуваното ми доверие.”, сподели г-н Николов.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново