Калина Досева от ОУ “Бачо Киро” e втора на есенното състезание по физика

Публикувано на пн, 12 Ное. 2018
429 четения

Седмокласничката Калина Досева от ОУ “Бачо Киро” във Велико Търново завоюва втора награда в Есенното национално състезание по физика, което се проведе в Сандански. Форумът е в графика на МОН за ученическите олимпиади и състезания.

Участниците са разпределени в 5 възрастови групи, като Калина се състезава със седмокласници, повечето от които възпитаници на математически гимназии в страната. Задачите във възрастовата група са свързани с учебния материал по физика и астрономия за VІІ клас. От явилите се участници от общообразователните училища Калина постигна най-висок резултат (27 от 30 точки). Седмокласничката е включена в група по физика по НП „Ученически олимпиади и състезания“, модул „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади“. С групата работи учителят по физика и химия в ОУ “Бачо Киро” Руска Христова.

Участието в Есенното състезание по физика е само една от инициативите на изявените ученици. С радиопредаване беше отбелязан Международният ден на медицинската физика и годишнина от рождението на Мария Кюри – 07 ноември. На втория етаж в училището е позиционирана изложба „Химията и физиката през погледа на випуск 2018“, която включва материали на ученици, обучавали се в седми клас през учебната 2017/2018 година. Изложбата представя оригиналната творба на ученика, а също и нейното негативно изображение, заснето от Никифор Тодоров – ръководител компютърни кабинети в училището.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново