Калин Василев е номиниран за “Будител на годината 2020”

Публикувано на вт, 22 сеп. 2020
238 четения

Великотърновецът Калин Василев – основател на TarnovoRuns, е един от десетте финалисти в националната кампания “Будител на годината 2020”, организирана от БНР. Инициативата има за цел да определи чрез гласуване хора, които вдъхновяват околните и създават промяната около себе си към добро. Общо 117 са номинациите, получени в тазгодишната кампания, а финалистите са определени от жури в състав председател д-р Милен Врабевски и членове проф. Огнян Герджиков, Елеонора Гаджева, Снежана Йовева-Димитрова и Ива Дойчинова.
Василев е роден през 1983 г. във В. Търново. Завършил е ПМГ, след което продължава да следва “Биология и Химия” в Gettysburg College, USA. До началото на 2014 г. прекарва пост-докторантска специализация в университета Кеймбридж в Англия, след което се завръща в родния си град и създава групата TarnovoRuns, която днес има хиляди последователи. Калин Василев е организирал множество инициативи за спорт на открито, планински преходи, йога, акции за почистване в различни райони на града, велопоходи и т.н.
Гласуването на публиката сред избраните финалисти ще започне през октомври, а на 1 ноември ще стане ясен и победителят в националната кампания.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново