Калин Сърменов пред “отГОворните”: “Формулата на успеха е да знаеш кой си, какво искаш и къде отиваш”

Публикувано на пт, 19 Ян. 2018
230 четения

Формулата на успеха е да знаеш кой си, какво искаш и накъде отиваш, заяви актьорът Калин Сърменов при срещата си с “отГОворните” в Г. Оряховица. Популярният актьор е вторият мотивационен лектор, който говори пред младите хора.
“В света, в който живеем, всеки от нас има нужда от повече мотивация. Колкото повече минават годините, толкова повече се отчайвам, но когато видя хора като вас, събрали се заедно, с усмивки на лицата, си казвам, че човек не бива да пада духом”, заяви Сърменов и призна, че част от корените на рода му са свързани със Самоводене, където е живял един от прадядовците му. След това накратко разказа професионалния си път до днес, когато вече е директор на Сатиричния театър.
Сърменов обяви, че е сериозен противник на уравниловката, според която всички трябва да сме равни. “Представете си как на една ливада бурени лесно се развиват. Но ако искаш една роза да отгледаш, трябва да отидеш да прекопаеш, защото е деликатна. А в нашето общество си мислим, че талантът от само себе си ще си стане. Не става!”, обобщи актьорът. В хода на срещата той разказа за принципите си като директор на държавен театър, за методите си на работа в частния си бизнес и как изгражда отношения в семейството си.
“Смятам, че ние, като общество, трябва да създадем среда, в която да има критерии и оценъчна система за труда на младите хора. И когато трудът им е оценен на база на реалните им постижения, нещата ще се развиват. Днес всичко в нашата държава става с ходатайства. Системата е порочна, затова мотивацията на младите е ниска”, каза гостът.
Младите хора в Г. Оряховица искаха да научат повече и за новия филм “Лили Рибката”, в който Калин Сърменов също има роля. Актьорът разказа как преди 7-8 г. е гледал първия филм на режисьора Ясен Григоров на кинофестивал във Варна и още тогава е решил да помогне на младия творец. Най-новият български игрален филм за деца, създаден след затишие в детското кино поне от 20 г., тръгва по кината от 9 февруари.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново