Какъв цвят на аксесоарите и дрехите да изберем през новата 2020 година?

Публикувано на вт, 14 Ян. 2020
2213 четения

Всяка нова година започва с очаквания за успех във всичко, което сме си поставили за цел. Фиксирали сме си срокове, полагайки усилия, за да постигнем личностно удовлетворение. “Освен всичко това, което практически ще направим, има и още начини да привлечем положителните енергии към себе си и това е – да носим определени цветове дрехи и аксесоари. Както знаем, всеки цвят има своето послание и съответно е наситен с определена енергия. В това се състои и смисълът да познаваме значението на краските, което ще улесни привличането на добрите енергии. Някои смятат, че цветовете дори лекуват”, споделя дизайнерът на бижута Диана Берчева.
По думите ѝ бялото символизира чистотата, мечтите, оптимизма, почтеността, радостта и обичта. Ако искате да привлечете тези качества в живота си, не се колебайте. Който избира този цвят, търси достойнство и просветление. Носенето на бяло ще позволи да балансираме себе си и да намерим спокойствие в живота си.
Жълтият цвят е символ на слънчевата енергия и светлина. Олицетворява спокойствие и душевен мир. Това е изключително оптимистичен цвят. Избирайки го ще излъчвате лекота, светлина и радост, посочва чаровната Диана.
Оранжевият цвят освобождава от негативни емоции. Олицетворява самоувереност, позитивизъм и приятелските взаимоотношения. Способства човек да се чувства радостен и спокоен. Носи енергичност, топлота, жизненост и оптимизъм. Освен това е чудесен антидепресант.
Розовият цвят се свързва с невинността. Берчева разкрива, че той внася хармония в живота, събужда нежността и създава усещане за романтика.
Позитивен цвят, който изпълва с усещането, че всичко ще бъде наред. Розовото успокоява емоциите, премахва гнева, агресията, чувството за самота.
По думите ѝ, ако искате да събудите положителни енергии в сантименталния си живот, заложете на червени аксесоари или тоалет. Това е цветът на страстта. Носенето му ще допринесе за създаването на весел, жизнерадостен и ентусиазиран външен вид. Използва се не само за привличане на любов и страст, но и за отблъскване на негативните енергии. Ако искате да покорите света, носете червено!
Зеленият цвят е символ на разума. Привлича благосъстояние. Използвайте го да поканите в живота си изобилие от оптимизъм, стабилност, надежда, късмет и да си осигурите енергийна защита. Синоним е на хармонията и равновесието. Той спомага да канализирате добрите енергии в живота си, за да постигнете желаните цели.
Ако искате да привлечете спокойствието в живота си и да подобрите комуникацията, заложете на синьото. “Този цвят създава усещане за съзидателност. Излъчва деловитост, компетентност и лоялност. Важно е да се знае, че това е цветът, който специалистите от института “Пантон” избраха за цвят на 2020 г.”, разкрива дизайнерката на бижута.
Лилавият цвят се свързва с мистерията, духовността, мъдростта и достойнството. Символизира власт, благородство, лукс и амбиция. Ако сте прекалено здраво стъпили на земята, позволете си го. Така ще балансирате духа и тялото.
Кафявият цвят носи семейно щастие и допринася за вземането на важни решения. Олицетворява стабилност и създава усещане за спокойствие.
Сребристият или златист цвят са символ на лукс и просперитет. Това са цветовете на ангелите. Залагайки на тях, ще получите благоразположението на звездите за финансово благополучие.
Черното символизира сила и власт, елегантност и престиж. Говори за честолюбие, принципност и взискателност. Понякога обаче внушава усещане за недостъпност.
Сивото придава твърдост и задълбоченост. Внушава отговорност, сигурност и точност. Приканва към медитация и ни извисява. Заложете на него, ако имате нужда от почивка. Ще ви релаксира.
“Каквото и да си говорим по темата за цветовете – за езотерика, учени и психолози и техните заключения – има нещо много по-хубаво. И това са цветните хора. Не сивите и мрачните, не сприхавите, навъсените и отегчените, нито празните и озлобените, а цветните. Онези, които независимо от трудностите, огорченията, болките и несгодите запазват сияйните си усмивки, съхраняват топлите и лъчисти багри в душите си, рисуват в пъстри тонове мислите си, мечтаят и вярват”, заключва Диана Берчева.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново