Как да изберем мебели за обзавеждане на детска стая

Публикувано на ср, 16 юни 2021
137 четения

Как изглеждаше стаята ви, когато бяхте деца? Предполагаме, че не е била като съвременните предложения за обзавеждане на детска. Ще опитаме да ви дадем ценна информация и полезни теми за размисъл върху това какво е важно да има детската стая, като се надяваме да ви помогнем в идейното и практичното й оформление. Предлагаме няколко разумни и творчески подхода за прекрасна и функционална детска спалня.

Разбира се има значение дали обзавеждате стая за малко дете, подрастващо или юноша. Всяка възраст си има своите специфики и нужди, но както знаем децата порастват бързо и е трудно да обновяваме стаята им през няколко години.

При новородените и бебетата е необходима бебешка кошара, която да му осигури спокоен сън. Въпреки, че на него не са му необходими другите пространства, то за вас със сигурност ще са ви от помощ някои функции на мебелите. Предлагат се модели бебешки кошари с функция люлка, подматрачна рамка, с която да регулирате височината и удобни чекмеджета, където да съхранявате дрехи, пелени и всичко необходимо, за да ви е винаги под ръка. Има бебешки кошари или легло люлка, на които предната решетка може лесно да се свали и да имате бърз и удобен достъп до вашето бебче. Важно е кошарката да е безопасна и от нетоксични бои и лакове, различните й елементи да са закръглени, да има нужната височина на решетките и малко разстояние между тях.

Когато бебето порасне и проходи е необходимо стилът и цялостния дизайн на детската да оставят достатъчно място за игра и възможност за лично пространство. Създаването на стая за вашето мъниче, може да е голямо предизвикателство, защото е необходимо многофункционално помещение, което да му се хареса и да бъде подходящо за години напред.

Всяка детска стая за момиче трябва да има магическа и мечтателска естетика, постигната с лека и ефирна палитра от бели, розови и пастелни цветове. С красиви и живописни акценти върху стената или мебелите ще създадете една интересна и лесно променяща се визия. Това ще ви даде възможност лесно да надграждате и да променяте по неин вкус и предпочитания.

При момчетата е необходимо повече пространство за игра и повече място за съхранение на колички, фигурки и други играчки. Хубаво е да има лесен и безопасен достъп до тях, което ще развие мислене и индивидуалност у него. Повечето момчета са привърженици на механични играчки и игри, което изисква достатъчно място на пода, за да засилват колички, да подреждат конструктори, да редят логически пъзели или просто да подреждат играчките си.

В днешно време се предлагат много модели детски легла, които предлагат различни функционалности и визия. Има ниски и стандартни с чекмеджета и ниши, както и високи легла със стълба и голяма ниша под тях, където има достатъчно място за бюро или детски кът за игра. В голяма степен трябва да се съобразите с размера на стаята и възрастта на детето. Когато търсите варианти за две деца и имате ограничено пространство, то със сигурност трябва да разгледате моделите двуетажни легла, където ще откриете оригинални и практични решения за малка детска стая.

Уютно детско легло и комплект маса със стол са удобна и традиционна алтернатива на обзавеждане за детска стая, а ниските кошчета и шкафове, отворените рафтове и ниши са лесно достъпни и насърчават децата към самостоятелност, отговорност и подреденост. Важно е да се опитате да се поставите на мястото на вашето мъниче и да създадете пространство с мебели за детска стая, което е практично и функционално, колкото е красиво и сладко.

 

 

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново