Използваха шест вида плочки за направата на разкопани тротоари

Публикувано на ср, 28 окт. 2020
1441 четения

Шест вида тротоарни плочи са използвани при възстановяването на разкопани през лятото тротоари в централната част на В. Търново. Става въпрос за улиците “Йоновка”, “Тодор Балина” и “Баба Мота”. За това сигнализира общинският съветник Николай Илчев, който е входирал питане по темата в местния парламент. Той посочва, че през юни, юли и август т.г. в района на въпросните улици са извършени строително-ремонтни дейности, свързани с полагане на подземна комуникационна инфраструктура. В рамките на около 50 дни са разкопани десетки метри тротоарна настилка, но за изненада за живeeщите в района след приключване на ремонтните дейности състоянието на тротоарите, шахтите и бордюрите е още по-трагично от преди това разкопаването.
“При възстановяването на настилката са ползвани няколко, аз преброих до 6 вида тротоарни плочки, които на определени места са концентрирани дори в 1 кв. метър. Ако това не е някакъв нов архитектурен стил и подход, който ние не разбираме, то със сигурност след “възстановяването” тротоарите в района представляват една изключително грозна, лошо изпълнена част от хоризонталната инфраструктура в квартала”, посочва Николай Илчев.
Месец по-късно настилката е потънала в голяма част от ремонтирания участък, образували са се прагове, има стърчащи шахти, което създава не само трудности при придвижването, но и опасност за минаващите оттам граждани.
Очаква се на предстоящото заседание на Общинския съвет да стане ясно кой е възложител на извършените строително-ремонтни дейности, каква е тяхната стойност и дали са изразходвани общински средства. В питането са включени и въпроси относно това, дали има предвидени санкции за некачествено изпълнение и дали такива са приложени, както и кога ще бъде извършен нов ремонт в района и кой ще плати за него.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново