Изпълнители от студио “Таланти” обраха награди в международен конкурс

Публикувано на пт, 4 апр. 2014
277 четения

Младите изпълнители от вокално студио “Таланти” при читалище “Искра” спечелиха три престижни награди от Международния фестивал за популярна песен на испански език “Abanico”. Форумът се провежда в София под егидата на Посолството на Кралство Испания у нас и Института Сервантес. Търновци са се състезавали с 200 изпълнители от България, Армения, Русия, Бразилия, Македония и Казахстан.
Голямата награда – Гран при “Abanico”, е извоювала възпитаничката на Езикова гимназия Василена Илиева. Тя се е представила с две песни на испански език от репертоара на Бионсе и Малу. Певицата е впечатлила журито и публиката с изключително вокално майсторство, сценично присъствие и сложност на песните. Василена е получила специалната награда на македонския музикант и композитор Тони Алексовски. Гостът е бил сред членовете на журито и е поканил момичето да участва в Международния конкурс за таланти “Тралала”, на който той е директор. Василена е поканена и за жури на следващото издание на испанския фестивал.
Вилислав Андреев е спечелил първо място в конкурса в София. Той се е представил с песен от мюзикъла “Парижката Света Богородица” и песента “Карузо”. За високото си професионално изпълнение той е бил удостоен и със специалната награда на Кавказката асоциация на международните фестивали. Призът е връчил лично президентът на сдружението Арман Гюкасян от Армения. Момчето е получило покана за участие на международен фестивал в Ереван. За първата награда се е преборила и Михаела Кючукова от СОУ “Емилиян Станев”. Тя е изпълнила песни на испански и английски език и е показала точност и прецизност в интерпретациите. Музикален педагог на тримата призьори е Венелина Пъневска, която е и ръководител на студиото за поп и джаз пеене “Таланти”.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново