Изложбата “Осинови любовта” гостува във Велико Търново

Публикувано на чт, 21 Ное. 2019
88 четения

Изложба под мотото “Осинови любовта”, която е част от националната кампания “Осинови.ме”, подредиха на паната пред Факултета по изобразително изкуство от организацията за защита на животните “Четири лапи”. Великотърновци и гостите на града ще могат да видят 39 снимки и да научат историите на 29 спасени от улицата или търсещи дом кучета и котки от цялата страна. Това е второто представяне на изложбата, след като тя беше показана за пръв път в София по случай Световния ден за защита на животните.
“Радваме се, че община Велико Търново прие нашата пътуваща изложба. За пореден път местната власт в града подкрепя начинанията на “Четири лапи” и показва сериозна ангажираност в темата за хуманното отношение към животните. Съвместните ни усилия през годините превърнаха Велико Търново в един добър пример за правилна и ефективна работа за намаляване броя на бездомните животни по хуманен път”, заяви Явор Гечев от “Четири лапи”.
Изложбата е част от конкурс, който се проведе през лятото в рамките на кампанията на “Четири лапи” “Осинови.ме”. Кампанията има амбициозната цел да ангажира вниманието на обществото като засили информираността му за проблемите, свързани с живеещите на улицата или в приюти бездомни животни. Основната мисия на кампанията е да вдъхнови повече хора да осиновяват животни, както и да помогне за възпитанието на адекватна култура по отношение отглеждането на домашни животни.
В конкурса на тема “Осинови любовта” се включиха хора от цялата страна със свои фотографии, които изобразяват в един кадър как те виждат живота на бездомните животни.
Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново