Изложба с ръчно изработени свещници и картички представят колежаните от “Аркус”

Публикувано на вт, 12 февр. 2013
718 четения

Ръчно изработени свещници и уникални картички представят в изложба учениците от Американски колеж “Аркус” във Велико Търново. Експозицията под надслов “Без думи за любовта и виното” беше открита вчера в книжарница “Хеликон”. Предметите се продават на символичната цена от един лев, а събраните средства ще бъдат използвани за закупуването на семена и оформянето на цветна градина в Дома за стари хора “Венета Ботева” в старата столица.
Изложбата базар е посветена на Деня на влюбените 14 февруари. В нея са представени 45 картички и 20 свещници. Над тях са работили колежаните от Клуба по приложно изкуство и Благотворителният клуб “Вяра и любов” в колежа. “Избрахме книжарницата за място на изложбата, за да пробудим интереса на търновци към книгата. До 14 февруари, който закупи книга, посветена на любовта, ще получи по едно рисувано камъче с послание за св. Валентин”, сподели Мирослава Петърчева, която ръководи клуба на младите приложници. Благородните инициативи на младите ентусиасти от “Аркус” и “Хеликон” продължават на 14 февруари. От 12 до 13 часа всеки, посетил книжарницата, ще получи безплатно едно от шестотинте ръчно изрисувани камъчета от колежаните. Част от красивите бижута средношколците от “Аркус” ще подарят на служители от Областната администрация и персонала на колежа.
Камъчетата са символ на вечната любов и са изрисувани във всички цветове на дъгата. Върху тях на различни езици младежите са написали “Обичам те” и “Любов”. В естествен вид камъните са в различни форма и цвят, а за украсата им учениците са използвали специални бои за стъкло. За да предадат по-добър естетически вид на нетрадиционните подаръци, са ги опаковат в розови и сини панделки от органза. Младите хора споделиха, че са против комерсиализацията на Деня на свети Валентин. Затова със своята акция искат да покажат, че дори с най-малкото камъче можеш да се обясниш на някого в любов или пък да го дариш с внимание и обич.
Златина ДИМИТРОВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ  

loading...
Пътни строежи - Велико Търново