Изграждат бърза пътна връзка към два квартала във В. Търново

Публикувано на ср, 16 май 2018
4771 четения

Бърза пътна връзка към кварталите “Бузлуджа” и “Зона В” предстои да бъде изградена в следващите месеци във В. Търново. В момента се проектира трасето, което ще е от района на Руските гробища до кръговото при Дома за стари хора, свързвайки улиците “Стоян Коледаров” и “Иларион Драгостинов”, уточни инж. Динко Кечев, директор на Дирекция “Строителство и устройство на територията” в Общината. Изграждането на пътната отсечка значително ще облекчи трафика в района. По предварителни изчисления направата ѝ ще струва не по-малко от 800 000 лв.
Първоначалните планове на местната управа бяха за изграждане на по-къса пътна връзка, започваща зад “Практикер” в посока газстанцията, но след това бе избран по-удобният, макар и по-скъп вариант.
Сред приоритетите на Общината тази година е също изграждане на улица за живеещите на “Драган Цончев” в кв. “Зона Б”, както и асфалтиране на проблемния участък на ул. “Александър Бурмов” на Картала, който хората чакат повече от 20 г.
Всеки момент предстои да бъде възложено проектирането на още една дълго чакана пътна отсечка с изграждане на продължението на ул. “Козлодуй” в района на Скалния венец.
Весела БАЙЧЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново