Иван Русков номиниран за Наградата “Велико Търново”

Публикувано на ср, 15 мар. 2023
1379 четения

Изтъкнатият спортен деятел и радетел на тениса Иван Русков бе номиниран за Наградата “Велико Търново”. Предложението до кмета инж. Даниел Панов е внесено от Падел клуб “Боляри” и неговия председател Емил Живков.
Иван Русков е роден във Велико Търново, неотдавна навърши 60 години. Той е един от основоположниците на тениса на корт в старата столица, като тази година се навършват 25 години от поставянето на началото на организирания тенис във Велико Търново.
Вече 20 години Иван Русков организира и съвместно с Община Велико Търново провежда турнира за Купата на Общината на сингъл и двойки. Той е един от основателите и от 24 години председател на най-големия и най-успешен тенис клуб в старата столица – ТК “Барс”. Клубът има спечелено пето място отборно при мъжете на държавно първенство, което е голям успех за великотърновския тенис. С негово съдействие е създаден тенис комплексът на “Юнак”, направени са спортни площадки в града.
Кандидатурата на Иван Русков има подкрепата и на редица общественици и спортни деятели и клубове във Велико Търново.
За Наградата “Велико Търново” бяха номинирани още президентът на ХК “Етър-64” Атанас Атанасов, създателят на ДЕС “Румина” Румяна Начева и дългогодишният председател на Общински комитет “Васил Левски” инж. Георги Стефанов. Крайният срок за подаване на номинации в Община Велико Търново бе днес. Очаква се в близките дни комисията да разгледа кандидатурите, като по традиция новите носители на Наградата “Велико Търново” ще бъдат обявени и наградени на Тържествената сесия на Общинския съвет на празника на града 22 март.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново