Иновативните училища в областта обмениха опит на кръгла маса

Публикувано на пт, 12 юли 2019
133 четения

Кръгла маса на тема “Иновации – креативност, технологии и резултати” обедини директори, учители и ученици от 11 иновативни училища в област В. Търново. Форумът бе организиран от Регионалното управление на образованието. “Правим го за нашите деца и искаме те да учат с ентусиазъм – да се забавляват, да творят и да се развиват. Затова са необходими креативни учители, които прилагат иновативни подходи”, заяви началникът на РУО инж. Розалия Личева.
ОУ “Б. Киро”, ОУ “Д. Благоев”, ПМГ “В. Друмев” и СУ “Вл. Комаров” от В. Търново, ОУ “Н. Рилски” – Килифарево, Обединено училище “П. Р. Славейков” – Джулюница, ПДТГ “Д. Хадживасилев” в Свищов и ЧОУ “Димитър Екимов” са част от Списъка на иновативните училища на Република България за учебната 2017-2018 г. През тази учебна година в Списъка са включени СУ “В. Благоева” и Американски колеж “Аркус” от В. Търново, както и ПГАТ “Ц. Церковски” в Павликени.
Представители на иновативните екипи споделиха опит и идеи, които правят образователния процес интересен и смислен. За това заложиха на активното и практическо усвояване на компетенции.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново