Икона с чудотворните мощи на свети Ефрем Нови идва във В. Търново

Публикувано на ср, 13 Мар. 2019
399 четения

Икона на св. Ефрем Нови с частица от мощите му пристига само за ден във В. Търново. Посрещането на иконата ще бъде на 17 март – неделя, в 9,00 ч. сутринта и ще бъде изложена за поклонение в храм „Рождество Богородично“. В 17,00 ч. пред иконата с мощите на свети Ефрем Нови ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение. За свети Ефрем се знае, че чува молитвите на вярващите много бързо и помага за хора, страдащи от рак, психични разстройства, сърдечни заболявания.
Идването на мощите на светеца е съпътствано от представяне на книгите за неговия живот и чудеса – „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ и детската „Светецът светкавица“ от 17,30 ч. отново в храм „Рождество Богородично“. Автор на книгите е журналистът от Тв Европа и водещ на новините Ангел Бончев. На премиерата на книгите ще присъства и гръцката музикална звезда Никос Месогитис, който е свързан със светията. Той е представител и на Месогийската епархия в област Лаврио, в Гърция. През 2011 г. Никос е един от тримата души, присъствали на отваряне на раклата с мощите на свети Ефрем в гръцкия град Неа Макри, малко преди канонизацията на светията.
„Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ е най-новата книга, която съдържа житието, чудесата, акатист, молебен канон, тропари и молитви към светеца. Народът на Гърция го е нарекъл светец-светкавица, защото светкавично отговаря на просбите на призоваващите го. Втората книга – „Светецът светкавица“, е насочена за деца между 7 и 14 години. Изданието учи подрастващите на добродетели с конкретните примери от житието на светеца.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново