Хуманитарна гимназия търси ловци на небесни съкровища

Публикувано на вт, 29 юни 2021
166 четения

Профилираната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ отново се включва в програмата на НАСА за търсене на астероиди. Екипът на гимназията търси млади изследователи от 6-и до 9-и клас, които да продължат завладяващите дейности по изследване на космоса.
В досегашния проект участваха само 10 екипа от цяла България. Екипът на гимназията „Ловци на небесни съкровища“ с ръководител Пламена Василева е единственият за областта, който е одобрен и включен в пролетната кампания на НАСА. За участието в кампанията учениците от екипа Sky Treasure Hunters преминаха специално обучение от ръководителя за България на астрономическата програма – доц. Веселка Радева от Националната астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник“, гр. Варна.
Сертификати от НАСА за своето участие в откриване на нови астероиди от международната кампания International Astronomical Search Collaboration ще получат и новите попълнения в екипа Sky Treasure Hunters от Профилирана хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Велико Търново. Желаещите да се включат могат да се свържат с ръководителката на екипа, г-жа Пламена Василева, на електронен адрес phg_2019@abv.bg

loading...
Пътни строежи - Велико Търново