Христо Бонджолов и Стоян Буров станаха почетни професори на Тверския университет

Публикувано на ср, 18 Ное. 2015
650 четения

Ректорът и зам.-ректорът на търновската алма матер бяха обявени за почетни професори на Тверския държавен университет в Русия. Проф. д-р Христо Бонджолов и чл.-кор. Стоян Буров получиха най-високото звание на вуза по време на официално посещение в Твер. Дипломите им връчил лично ректорът на руския университет проф. д-р Андрей Белоцерковски.
Отличието е за принос за развитие на сътрудничеството между двата вуза и за високите постижения на проф. Бонджолов и проф. Буров в областта на науката. То се присъжда с решение на научния съвет на висшето училище в Твер.
В рамките на визитата на българската делегация ректорите на двата университета са преподписали договора за сътрудничество, което се развива успешно вече близо 20 г. Двамата ректори са подписали и статут на съвместно осъществяваните магистърски програми, който регламентира възможността за включено обучение и издаване на двойни дипломи на участниците в програмите.
Гостите от Велико Търново са били поздравени с руски и български народни песни, изпълнени от университетския ансамбъл “Славянка”. По-късно домакините са дали и официална вечеря, на която е присъствал и кметът на побратимения на старата столица град Твер Александър Корзин.
Златина ДИМИТРОВА, сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново