Хотелите пълни за Нова година, пакетите са от 300 лв. до 1200 лв.

Публикувано на чт, 21 Ное. 2019
978 четения

Голяма част от хотелите във В. Търново и региона вече са пълни за Коледните и Новогодишните празници, показа проверка на “Янтра ДНЕС”. Резервациите са започнали още през есента, а местата за настаняване се съревновават помежду си в предлагането на богатата програма, допълнителни екстри и атрактивни менюта. По традиция старата столица е едно от най-предпочитаните места за почивка не само сред българските, но и сред чуждестранните туристи.
“Над 60 % от легловата база на хотела вече е запълнена. Резервациите за новогодишните празници започнаха още в началото на септември. Има както български, така и чуждестранни туристи. Чужденците са предимно от съседна Румъния. Тази година сме подготвили съвсем различен куверт от досегашните. Ще има богата новогодишна програма с интересна интернационална кухня”, заяви Иво Стайков, изпълнителен директор на Грандхотел “Янтра” във Велико Търново. Най-малкият пакет е от три нощувки и е на цена от 1076 лeва за двама души в двойна стая с включен новогодишен куверт, предлагат се и апартаменти срещу 1275 лева за три нощувки. Четиризвездният хотел ще зарадва своите гости с музика на живо, новогодишна томбола с изненади и възможност да наблюдават аудио-визуалния спектакъл “Звук и светлина” от ресторанта.
В друг от големите хотели в старата столица празничният пакет е с минимум 2 нощувки и празнична вечеря срещу 310 лева на човек. Някои от местата за настаняване залагат на по-голям пакет от най-малко 3 нощувки, а цените започват от 420 лева на човек и достигат до 550 лева за 4-дневен пакет.
Атрактивни празнични оферти предлагат и останалите хотели в региона. Във “Винпалас” в Арбанаси отново са предвидени изненади за гостите, интересно меню и селектирани вина. Празничният 3-дневен пакет за Нова година започва от 288 лева на човек за двойна стая, с включена вечеря, а за доброто настроение на гостите ще има диджей, оркестър и празнична заря.
Сред предпочитаните места за почивка са хотелите и къщите за гости в Елена, където отсядат предимно български туристи от София, Варна, Русе, Сливен и други градове. Интерес има и към къщите за гости в региона, предпочитани за наемане от големи приятелски компании.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново